Nalgene Outdoor Products breidt uit naar Europa in samenwerking met Distrilink en Kuehne+Nagel

Nalgene Outdoor Products breidt uit naar Europa in samenwerking met Distrilink en Kuehne+Nagel

Nalgene Outdoor Products, internationaal gerenommeerde fabrikant van herbruikbare waterflessen, gaat de samenwerking aan met Distrilink en Kuehne+Nagel om zijn e-business op te schalen in Europa.

Nalgene, opgericht in 1949, is marktleider in de Verenigde Staten op het gebied van herbruikbare waterflessen en wil zijn retail uitbreiden in het buitenland door direct aan EU-klanten te verkopen.

Ze identificeerden de volgende parameters om van het project een succesverhaal te maken:
  • Het leveren van een naadloze customer experience aan de Nalgene EU-klant
  • Het opstellen van EU-gereguleerde facturen voor klanten
  • Het garanderen van een gestroomlijnde klant- en retourservice
Na een grondige analyse heeft Nalgene Outdoor Products besloten om samen te werken met twee bedrijven die een tandem zullen vormen: Distrilink als digital sales accelerator en Kuehne+Nagel als logistieke partner. Samen bundelden we onze krachten om de populaire waterflessen direct naar de EU-klant te brengen. Zo lanceerden we de allereerste e-commerce website van het 74 jaar oude merk in Europa.

Een tandem van industry leaders

Met meer dan 79.000 werknemers op +/- 1.300 locaties in bijna 100 landen is The Kuehne+Nagel Group een van ’s werelds meest toonaangevende logistieke dienstverleners. Kuehne+Nagel wordt verantwoordelijk voor de algehele logistiek van het project, inclusief de opslag en verzending van producten.
Distrilink zal fungeren als de lijm in dit nieuwe ecosysteem. We worden verantwoordelijk voor de algemene klantervaring, inclusief (maar niet beperkt tot) de fulfilment, het beheren van hun EU-webshop, de aanmaak van EU-gereguleerde facturen en de klantenservice. Daarnaast kunnen we voortaan aan Nalgene Outdoor Products inzichten en data delen over hun klanten en producten. Om het volledige proces te stroomlijnen, heeft ons team een IT-oplossing gecreëerd die ons fulfilmentsysteem verbindt met de logistiek van Kuehne+Nagel.
Ons Distrilink Acceleration Platform bleek het ontbrekende puzzelstuk voor Nalgene Outdoor Products om in Europa te verkopen. We willen hen en Kuehne+Nagel bedanken voor deze kans en zijn enthousiast om de krachten te bundelen met twee industry leaders.

DISTRILINK® is een E-Commerce Accelerator die zich richt op (inter)nationale bedrijven die hun online retail business willen opstarten en/of opschalen. In ons hoofdkantoor in België (Antwerpen) hebben we een eigen magazijn en fulfilment oplossing, zodat we onze klanten volledig kunnen ontzorgen op marktplaatsen en webshops. Met meer dan 20 jaar ervaring in retail, zowel aan de kant van agency als fabrikant, weten we exact hoe we van jouw merk een online powerhouse maken.

CONTACT:

Steven Van Den Ouweland (Co-founder)
[email protected]
+32 3 808 03 11

Nog geen klant van Distrilink?

We bekijken graag samen de opportuniteiten voor jouw merk.
Related Posts